Wat moet je doen als je geen salaris uitbetaald krijgt?

Als werknemer is het ontzettend vervelend dat je geen loon krijgt op het afgesproken tijdstip. In het arbeidscontract staat vastgesteld wanneer het loon uitbetaald moet worden. Op het moment dat de werkgever hier in verzaakt, heb je de mogelijkheid om achterstallig loon te vorderen met behulp van een incassobureau. In dit artikel lopen we de volgende stappen met je door.

Zoek contact met je werkgever

Wanneer je er achter bent gekomen dat je inmiddels recht hebt gehad op loon en dit tot op heden nog niet hebt ontvangen is het belangrijk eerst naar je werkgever te stappen. Dit kan via mail, telefonisch of in een persoonlijk gesprek. Hier kan de werkgever zich verantwoorden waarom hij nog geen loon heeft betaald. Dit kan soms een administratieve fout zijn, maar het kan ook financiƫle redenen hebben.

Verstuur een ondertekende brief naar de werkgever

Wanneer je werkgever het achterstallige loon niet uitbetaalt, dan kun je een ondertekende brief versturen aan je werkgever. Hierbij kun je onder andere aangeven dat je graag binnen een week je achterstallige loon ontvangt. Wanneer de werkgever vervolgens het achterstallige loon niet betaald heeft binnen de aangegeven termijn, dan mag je een nieuwe brief sturen. Hierbij mag je ook een wettelijke verhoging vragen.

Overweeg juridische stappen te ondernemen

Mochten de aanmaningen niet voldoende zijn om de werkgever te laten betalen dan kun je een juridische procedure gaan starten. Wanneer je geen rechtsbijstandverzekering hebt of lid bent van een vakbond kun je het beste op zoek naar een jurist die gespecialiseerd is in het achterstallig loon vorderen. Hierbij heeft het versturen van de brieven bijgedragen aan het maken van een dossier.

Meer weten over je rechten als werknemer?

Wil je meer weten te doen als je als werknemer juridische ondersteuning nodig hebt? Verdiep je eens een zakelijk blog omtrent juridisch advies of neem contact op met een expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *